پوست

علائم پوست خشک (Dry Skin)

علائم پوست خشک

احساس زبری و خطوط ریز، عدم احساس رطوبت کافی، کشیدگی، خارش، پوسته پوسته شدن و در موارد شدید‌تر ترک خوردن و حتی خونریزی پوست در نواحی مختلف صورت همگی از نشانه های آسیب یا کاهش ترشح سبوم طبیعی پوست است. به دنبال این اتفاق توانایی پوست در نگه داری رطوبت پوست کاهش یافته و در نتیجه خشکی پوست یا Xeroderma رخ می‌دهد. در این شرایط باکتری ها و عوامل اسیب زا می‌توانند از سد پوست عبور کرده و منجر به عفونت های پوستی شوند.

 

عوامل ایجاد کننده خشکی پوست :

 به طور کلی می توان عوامل خشکی پوست را به دو دسته عوامل داخلی و خارجی تقسیم بندی کرد:

  1. عوامل داخلی: شامل ژنتیک، سن، برخی بیماری ها (مانند هایپر تیروئیدی، دیابت و کمبود ویتامین B) و همچنین گروهی از داروها می‌باشند.
  2. عوامل خارجی: از جمله عوامل خارجی می‌توان به مواردی همچون رطوبت، خورشید، آب و هوای خشک و سخت، دخانیات، مصرف زیاد کافئین، استحمام با آب داغ ، اشتباهاتی در روتین پوستی و درمان هایی که با نوع پوست سازگار نیست اشاره کرد. در ادامه با ذکر روتین پوستی مناسب برای پوست های خشک بیشتر به این مورد می‌پردازیم.

 

پوست خشک به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد؟

هر روتین پوستی صرف نظر از نوع پوست فرد، شامل 5 مرحله زیر است اما افراد داری پوست‌های دهیدراته و خشک در هر یک از مرحل زیر باید ملاحظاتی را در نظر داشته باشند.

  • پاکسازی پوست (Cleansing):

شست و شوی پوست یکی از مراحل ضروری هر روتین پوستی است و در این مرحله پوست از هر نوع آلودگی، مواد آرایشی، چربی اضافه و عرق که منافذ پوستی را مسدود می کنند پاک می­شود.

 Double cleansing یکی از اصلاحاتی است که این روز ها بسیار شایع شده و به معنای شستشوی صورت ابتدا با یک شوینده بر پایه چربی و سپس استفاده از یک ژل یا فوم شست و شو است. پوست­های خشک اما مستعد آسیب به چربی طبیعی پوست هستند وتوصیه می­شود تنها 1 الی 2 بار در روز با یک شوینده سبک و فاقد ترکیباتی همچون صابون، سدیم لوریل سولفات، مواد عطری، پارابن و مواد الکلی مانند مونو اتانول آمین، دی اتانول آمین و تری اتانول آمین، این مرحله را انجام داده و از double cleansing  پرهیز کنند. وجود ترکیبات مرطوب کننده از جمله هیالورونیک اسید در شوینده نیز برای پوست های خشک بسیار مفید است.

  • استفاده از تونر(Toning):

افرادی که پوست خشکی دارند ، باید در روتین مراقبت از پوست ، یک تونر داشته باشند قبلاً این گونه بود که یک تونر فقط pH  پوست را تنظیم می کرد و به جلوگیری از نشت آلودگی ها کمک می کرد. اکنون ، تونرها با مواد مغذی پر شده اند که می توانند بلافاصله پس از تمیز کردن به لایه های پوستی نفوذ کنند.

استفاده از تونر یک قدم دیگر از رطوبت پوستی را فراهم می کند. تونرها می توانند به بازسازی پوست خشک پوسته پوسته و آرام سازی سوزش کمک  کنند.

یکی از اجزای اصلی برخی تونر‌ها الکل است که برای پوست های خشک آسیب زا و مخرب است، بنابراین تونر‌های فاقد الکل (ALCOHOL FREE) برای پوست های خشک توصیه میشوند.

  • سرم Serums)) :

سرم به لایه های عمیق پوست جذب می شود و مواد مغذی فعال و شفابخش را با خود به همراه دارد.سرم اغلب یک محصول مبتنی بر آب یا روغن می باشد که در آن ترکیبات فعال به کار رفته است .

بهترین سرم ها برای پوست های خشک باعث  بازگرداندن هیدراتاسیون به داخل پوست و تهیه آنتی اکسیدانها برای ترمیم و محافظت از پوست می باشند. سرم های دارای پپتیدها ، سرامیدها یا اسید هیالورونیک به ترمیم سد پوست و حفظ رطوبت کمک می کند.

  • آبرسانی (Moisturizing):

آبرسانی به پوست­های خشک یکی از مهم ترین مراحل روتین پوستی این افراد است که باید هر چند ساعت نیز تمدید شود. یک آبرسان هیدراتاسیون بیرونی ترین لایه های پوستی را فراهم می کند.  آبرسان مناسب پوست های خشک حاوی ترکیباتی همچون  هیالورونیک اسید، سرامیدها، گلیسیرین ، کره و روغن های گیاهی و ویتامین‌های گروهB  هستندکه می­توانند به جذب و نگه داری آب در پوست کمک کنند و ترجیحا فاقد مواد کومدوژنیک (non-comedogenic) می‌باشد. مواد کومدوژنیک باعث بسته شدن منافذ پوستی می­شوند و می­توانند منجر به بروز جوش و آکنه، حتی در پوست­های خشک شوند.

  • لایه برداری(Exfoliating):

لایه بردار­ها دو نوع اصلی فیزیکی و شیمیایی دارند و استفاده از نوع فیزیکی آن­ها و همچنین لایه برداری بیش از حد برای پوست های خشک آسیب زا است و منجر به خشکی بیشتر پوست می­شود.

اما این تصور که پوست های خشک نیازی به لایه برداری ندارند، یکی دیگر از اشتباهات رایج در روتین پوستی خشک محسوب می­شود. لایه برداری برای پاکسازی سلول های مرده پوست ضروی است، در غیر این صورت پوست کدر می‌شود و ظاهر شفاف خود را از دست می­دهد.

یک لایه بردار ملایم مناسب یکباردر هفته پوستهای خشک  را از پوسته پوسته شدن حفظ می کند و باعث ترمیم پوست و ایجاد یک چهره صاف می شود. لایه بردارهای شیمیایی مانند اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک و لایه بردارهای فیزیکی (گردو ، شکر) برای پوست خشک  مناسب نیستند ،اسید لاکتیک یا آنزیم های میوه گزینه های ملایم تری هستند.

قبل از مصرف کامل لایه بردارهای شیمیایی ابتدا آن را روی بخش کوچکی از پوست آزمایش کرده و از پاسخ پوست به لایه بردار  اطمینان حاصل کنند.

 

  • ضدآفتاب­ها (Sunscreen):

ضد آفتاب بخش مهمی از هر روال مراقبت از پوست است. خورشید به پوست ما آسیب می رساند و منجر به قرمزی ، سوزش و ایجاد چین و چروک می شود. بنابراین استفاده از محصولات دارای SPF برای جلوگیری از آسیب های اشعه UVA وUVB در تمام فصلهای سال برای انواع مدلهای پوستی ضروری است.

بهتر است در صبح از کرم ضد آفتاب حاوی اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم استفاده شود. مرطوب کننده رنگی با SPF یک انتخاب عالی است .می توانید به جای مرطوب کننده خود از مرطوب کننده دارای SPF استفاده کنید.

  • درمان ضد پیری Anti-Aging Treatments :

خشکی پوست علائم پیری را سریعتر از سایر انواع پوست نشان می دهد و  باعث چین و چروک و افتادگی پوست می شود.

در پوست خشک  سد پوستی مختل شده و رطوبت از بین می رود که نیاز به محصولاتی می باشد که به ترمیم سد پوست و تأمین هیدراتاسیون کمک کنند.

یک مسیر خوب پیشگیری از پیری شامل استفاده از موارد زیر است:

  • پاک کننده ، تونر ، سرم قوی، مرطوب کننده ، ضدآفتاب
  • محصولات ضد پیری که سلول های مرده پوست را از بین می برد(لایه بردارها و ماسک ها)
  • محصولات تحریک کننده کلاژن مانند ویتامین C ، پپتیدها ، سرامیدها ، هیالورونیک اسید

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *